2022 Yılında Dünyanın En Güçlü Pasaportları Belli Oldu - Karadağ Hayat -Karadağ Hayat –

SON DAKİKA

Karadağlı Nüfusu 800 Bine Yaklaştı

GÜNDEM, HABERLER, KARADAĞ HAKKINDA

Sezonda Pazar Günleri Dükkanlar Açık Olabilir

EKONOMİ, GÖZDEN KAÇIRMA, HABERLER

2022 Yılında Dünyanın En Güçlü Pasaportları Belli Oldu

Bu haber 13 Ocak 2022 - 14:46 'de eklendi ve 321 views kez görüntülendi.

İngiltere merkezli Henley & Partners’ın her yıl hazırladığı son pasaport endeksine göre, dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu.

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) verilerine dayandırılarak hazırlanan listede ilk sırasında önceki yıllarda olduğu gibi 192 yere vizesiz gidebilen Japonya ve Singapur yer aldı. Japonya ve Singapur’un ardından ikinci sırada 190 vizesiz ülke ile Almanya ve Güney Kore yer bulunuyor.

Listenin üçüncü sırasında Finlandiya, İtalya, Lüksemburg ve İspanya yer alırken, dördüncü sırayı Avusturya, Danimarka, Fransa, Hollanda, İsveç paylaştı. Beşinci sırada ise İrlanda ve Portekiz yer aldı.

Listede 110 ülkeye vizesiz gidebilen Türkiye ise 50. sırada kendisine yer bulabildi. Montenegro ise 123 ülkeye gidebilen pasaportuyla listenin 43. sırasında yer alıyor.

Sıralamada Karadağ komşuları, Hırvatistan 17, Sırbistan 36, Kuzey Makedonya 42, Bosna Hersek 47, Arnavutluk 49, Kosova 103. sırada yer alıyor.

Kaynak: henleyglobal – 13.01.2022

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.