Karadağ'da Yeni Epidemiyolojik Önlemler Alındı - Karadağ Hayat -Karadağ Hayat –

SON DAKİKA

Karadağlı Nüfusu 800 Bine Yaklaştı

GÜNDEM, HABERLER, KARADAĞ HAKKINDA

Sezonda Pazar Günleri Dükkanlar Açık Olabilir

EKONOMİ, GÖZDEN KAÇIRMA, HABERLER

Karadağ’da Yeni Epidemiyolojik Önlemler Alındı

Bu haber 20 Ağustos 2021 - 18:15 'de eklendi ve 339 views kez görüntülendi.

Karadağ’da artan koronavirüs vakaları nedeniyle koronavirüse karşı yeni önlemler alındı.

Ülkede sınırlar hala sadece komşu ülkelere ve Kuzey Makedonya’ya açık. Derslerin yarım saat sürmesi tavsiye ediliyor ve düğünler sadece COVID onayı, 50’den fazla yetişkinin açık havada bulunması şartı ile organize edilebilecek. Bugün düzenlenen basın toplantısında konuşan, Halk Sağlığı Enstitüsü Müdürü İgor Galiç, bu tedbirlerin 21 Ağustos’tan itibaren geçerli olduğunu söyledi.

Karadağ Hükümeti aşağıdaki önlemleri yürürlüğe koyma kararı aldı.

1. Karadağ vatandaşları ve yabancıların Karadağ’a girişlerine ancak aşağıdaki dört delilden birine sahip olmaları halinde izin verilecektir:

a) Tam aşılanmış olmak veya tek doz COVID-19 aşısı ile aşılanmış olmak;
b) 72 saatten eski olmayan SARSCov-2 için PCR testinin negatif olması;
c) Kişinin COVID-19’dan kurtulduğuna dair kanıta sahip olması (pozitif bir PCR veya hızlı antijen testinin üzerinden 14 günden az ve 180 günden fazla geçmemiş olmak);
d) 48 saatten eski olmayan SARSCov-2 için negatif hızlı antijen testine sahip olmak.

Karadağ’da daimi ikametgahı bulunan, vatandaşımız veya yabancı uyruklu kişiler, dört delilden herhangi birine sahip değilse, altıncı gününden sonra sonlandırılabilen on dört günlük karantinaya gönderilecek.

Öte yandan Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan, Bosna-Hersek, Arnavutluk, Kosova ve Kuzey Makedonya’dan gelenler koşulsuz olarak sınırı geçmeye devam ediyor. Bu durum sadece, Karadağ vatandaşlarını ve bu ülkelerin vatandaşları için geçerli.

Karadağ’a giren herkes, tüm sınır kapılarında ve Karadağ Sağlık Bakanlığı ile Halk Sağlığı Enstitüsü’nün internet sitesinde bulunan Halk Sağlığı Enstitüsü’nün sağlık uyarısı uyarınca sağlık önlemlerine uymakla yükümlü olacak.

2. Catering tesislerinde düzenlenen düğünler, doğum günleri ve diğer özel kutlamalar, etkinliğin hem ev sahibi hem de misafirlerinin sahip olması gereken Ulusal Dijital COVID sertifikasındaki kanıtlardan en az biri ile gerçekleştirilecek ve kişiler aşağıdaki kanıtlardan herhangi birine sahip olmadan bu etkinliklere giremeyecek:

a) Tam aşılanmış veya tek doz COVID-19 aşısı ile aşılanmış olmak;
b) 72 saatten eski olmayan SARSCov-2 için PCR testinin negatif olması;
c) Kişinin COVID-19’dan kurtulduğuna dair kanıta sahip olmak (pozitif bir PCR veya hızlı antijen testinin üzerinden 14 günden az ve 180 günden fazla geçmemiş olmak);
d) 48 saatten eski olmayan SARSCov-2 için negatif hızlı antijen testine sahip olmak.

İkram tesisi, öngörülen önlemlere uymak için bir kişiyi görevlendirmekle yükümlüdür. Yemek tesislerinde canlı müzik yapmaksa şu an yasak.

3. Kültür alanındaki birçok kişinin aynı mekanda aynı anda bulunmasını ima eden mekanlar (tiyatro, sinema, müze, galeri vb.) Ulusal Dijital COVID sertifikası. Her kurum, öngörülen önlemlere uyumu izlemekten sorumlu bir kişi atamakla yükümlüdür.

4. Kamuya açık yerlerde (kaldırımlar, meydanlar, sokaklar, mesire yerleri vb.) 50’den fazla yetişkinin öngörülen önlemlere uygun olarak (maske takmak ve mesafeyi korumak) bulunması yasaktır.

5. Hükümetin tavsiyesi, okullardaki ders saatinin yarım saat ile sınırlandırılmasıdır.

6. Cenazeler, 10 kişiye kadar taziye alma yasağı ve koruyucu maske takma zorunluluğu ile gerçekleştirilir.

7. Eğitim, sağlık ve sosyal bakım, kamu yönetimi, polis ve askerlik alanlarında çalışanların COVID19 enfeksiyonuna karşı aşılanmaları şiddetle tavsiye edilmektedir.

Bu önlemler 21 Ağustos-10 Eylül tarihleri ​​arasında geçerli olacak. Epidemiyolojik durumun değişmesi durumunda derhal düzeltilecektir.

Kaynak: CDM – 20.08.2021

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.