Karadağ Turist Akını Beklerken, Akdeniz Ülkeleri Rekor Kırıyor - Karadağ Hayat -Karadağ Hayat –

SON DAKİKA

Đurović: Enflasyonu Durdur Kampanyası Devam Ediyor

EKONOMİ, GÖZDEN KAÇIRMA, HABERLER

Uluslararası Tivat Karnavalı Başlıyor

HABERLER, KÜLTÜR&SANAT&TURİZM

Karadağ Turist Akını Beklerken, Akdeniz Ülkeleri Rekor Kırıyor

Bu haber 23 Temmuz 2022 - 16:09 'de eklendi ve 154 views kez görüntülendi.

Ünlü Akdeniz tatil beldelerinden gelen ilk yoğun sezon istatistiklerine bakarsak, ne fiyat artışları, ne enflasyon, ne sonbahar için karanlık duyurular, ne de hiçbir şey Avrupa vatandaşlarının yaz tatiline çıkma planlarını durduramadı.

Yunanistan adalarda hiç olmadığı kadar yüksek trafik rekoru kırdı, İspanya 2019’daki rekorunu kırdı, Türkiye Alman pazarında rekor kırdı.

Güney Ege Turizm Girişimi (SATI) tarafından bildirildiğine göre, Yunanistan’ın Rodos, Kos, Santorini ve Mikonos gibi popüler adaları içeren Güney Ege bölgesine uluslararası varışlar Temmuz ayının ilk 10 gününde pandemi öncesi seviyeleri yüzde 25 oranında aştı.

Pandemi ile ilgili olağanüstü bir durum olmadığı sürece, Türkiye’nin en güçlü turizm bölgesi Antalya, Kasım ayına kadar Alman turistleri ağırlamayı planlıyor. Tahminlere göre, en fazla turisti ağırladıkları 2015’ten bu yana ilk kez bu yıl 3 milyon Alman burada dinlenecek.

Ünlü tatil beldesi Antalya, Temmuz ayının ilk haftasının sonunda bir milyondan fazla Alman turisti ağırladı ve beş yıl içinde ilk kez Almanlar, bir zamanlar en büyük yabancı ziyaretçi payını elinde tutan Rusları geride bıraktı.

Ve İspanya’daki turist çılgınlığı, turistlerin şu anda tatil planlarını bu ülkede toplandığını doğruluyor. Turizm endüstrisi derneği Exceltur, sektörün 2022’de 152 milyar avro gelir elde edeceğini tahmin ediyor, bu da 2019’daki rakamlarla neredeyse aynı.

Kaynak: https://investitor – 23.07.2022

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.